Minden egyes távolléti meccsre sütünk valamit. A kókuszos keksztekercs már a könyökömön jött ki, úgyhogy muffinra esett a választás.
Hozzávalók, nekem 18db-ra volt elegendő
- 2 tojás
- 5dkg dw 1:4 (20dkg cukor)
- kb 0,5dl vaníliás gyömbéres elíxir (sk készítés, rumban ázik jó ideje a vanília rúd, gyömbér, kardamom s tsai, ha ez nincs 2cs, vaníliás cukor )
- 15dkg vaj olvasztva
- 35dkg liszt: nálam így osztva: 20dkg tk búzaliszt, 5dkg Frigyes liszt, 10dkg finom liszt
- 2kk sütőpor (eredetileg 2cs. én nem szeretem a túlzott sütőpor ízét)
- 2kk szódabikarbóna
- 10dkg étcsokoládé
- darabka gyömbér reszelve
- 2db banán
- 2dl laktózmentes tej
Töltelékhez:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 1ek dw 1:4 (3ek cukor)
- 3dl laktózmentes tej
1. megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni
2. papírkapszli helyett, kizsírozom a muffinsütőt, s mehet a hűtőbe, jobban kijön a muffin a sütés után
3. előmelegítem a sütőt 170 fokra,
4. kimérem a lisztet, majd hozzáadom a sütőport, szódabikarbónát, darabolt, reszelt étcsokoládét
5. felverem a tojást, hozzáadom a cukrot, s a vajat
6. összekeverem a lisztes keveréket, a cukros-vajas-tojást, hozzáadom a tejet és az összenyomkodott banánt ill a reszelt gyömbért.
7. előveszem a muffin sütőt, az aljába teszek kb 1 eknyi tésztát, egy kevés kihűlt pudingot, majd megint a tészta
8. 15-20 percig sütjük, pirosra, tűpróbával ellenőrizzük,h mikor jó
9. a második adagnál már nem zsíroztam újra, s nem került be a hűtőbe a muffinsütő forma, az eljárás ugyanaz
Forrás: ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése