2009. március 23., hétfő

Hozzákapcsolás

Ahogy küldözgetem a recepteket barátaimnak, néha napján jönnek vissza az ő részükről is hozzákapcsolások. Íme kettő:

"Olvasva a receptet, eszembe jutott anya egy régi specialitása, a sajttekercs.Ahhoz trapistát használt, általában a szögletes fajtát, amit konyharuhába csomagolva, forró vízbe mártogatott, amíg kellően megpuhult és csodák csodája, nyújthatóvá vált. Ezt töltötte aztán, amúgy mindentbele módon. Sonka azt hiszem alap töltelék volt, ezen kívül aztán, ami akadt, minél színesebbre sikerült, annál jobb volt. Akadt benne csemiubi-, tojás-, kaliforniai paprika-, sonka kockára vágva. Csak arra nem emléxem, hogy mivel fogta össze a tölteléket...talán egy sűrű, tormás besamell alapot, vagy egy fűszeres habosra kikavart vajas, esetleg halmozva az élvezeteket egy krémsajtos változatot is el tudnék képzelni...hmmm...nem is lenne rossz, bááár sztem most megkérdezem anyától:-) "

Körte borban párolva
Karrmellizáljunk meg 3evőkanál cukrot, majd ezután öntsünk rá egy kis vörösbort, keverjük el vele és hagyjuk egy kicsit forrni, ezután tegyünk bele egy gerezd fokhagymát, 3 vékony szelet narancshéjat, rozmaringot,friss zsályát, rózsaborsot. Egy szál fahéjat, nem kell nagyot! Ezután tegyük bele a lehéjazott apró szegfűkörtéket (ezeket egyben kell hagyni,nincs kemény magházuk, de ha nagyobb körténk van csak akkor, felezni kell és magját kivájni!!)
Főzzük őket félpuhára, érdemes keményebb állagú körtét keresni!!
Az így elkészült körtét adhatjuk: vadhús,majorannás kacsapecsenye vagy libapecsenye mellé!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése