2009. március 23., hétfő

diólekvár

Nagy nehezen találtam vmit, de ez nem kimondottan lekvár, inkább gyógyír.

Íme a leírás:

1/2 kg dió-mazsola-aszalt sárgabarack-méz-citrom.
A citromot súrolni, tisztítani. Mindent ledarálunk, és összekeverjük. És ennyi. Hűvös helyen sokáig eláll. Fogyasztása: reggeli előtt 1-1,5 órával 1 ek.

Lehet kapni is diólekvárt, azt meg tudtam, h dióbélből készítik. Bár ha neten keresgél az emberfia, inkább a zöld diót részesítik előnyben. Vhol a Kárpátalján, létezik ilyen,h Diófesztivál, ott biztosan többet lehetne megtudni. Esetleg öregektől érdeklődni, vagy kísérletezni. Még azt is lehetne, h megvenni egy diólekvárt, és kiízlelni belőle, h mégis mit tehettek bele, és lekoppintani, h egy sokkal jobbat készíts.
www.rendker.hu oldalon található a lekvár megvételre.

"Tisztítja a májat, a gyomrot és a vért. B1- vitamintartalma segíti az idegrendszer energiaellátát, az idegek működését. Energiaértéke és tápanyagtartalma igen nagy. Javítja a kedélyállapotot. A-vitamintartalma késlelteti a haj őszülési folyamatát, lassítja a kopaszodást, megelőzi a különböző bőrbetegségeket. A diólekvár kiváló palacsintába, gyermekeknek kiflire, zsemlére mogyorókrém helyett. Sütésálló, zserbóba, beiglibe, kiflibe is ajánlott."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése