2014. október 2., csütörtök

Tojáslikőr

Lassan újra lehet készíteni már, h szépen összeérjenek az ízek. És persze jól eldugni, nehogy idő előtt elfogyjon. :) 

Hozzávalók:


  • 5 tojássárgája
  • 25dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 5dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl alkohol
  1. Tejet összeöntjük a tejszínnel, felforraljuk a vaníliával és 10 dkg porcukorral
  2. tojássárgáját kikeverjük a maradék porcukorral, néhány kanál tejjel addig habosítjük, míg a cukor elolvad
  3. hozzáöntjük a kihűlt tejszínes tejet+alkoholt
  4. üvegbe tesszük
  5. legalább 1 napig pihenjen a hűtőben! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése