Volt idő, mikor nem termett ennyi körténk. Az az igazság, h ez a fa kivágásra ítéltetett, de azért kértem, h várjanak még egy évet. Jól tették, mert most meg temérdek van rajta.
Nagyon szerettem a lekvár-lakos fehér rumos körtelekvárt, csak hát, nagyon nem lehetett kapni a környéken. Pár hónappal ezelőtt, sikerült vásárolnom egy kis üveggel, de majdnem hanyatt vágtam magam az ár kapcsán. Akkor gondoltam, h jó, most sok a gyümölcs, meg próbálom itthon is elkészíteni.
Hozzávalók:
- körte (majdnem megtelt a 13 literes edényünk)
- pár szem alma
- menta
- 1 üveg rum (anyu szerint ne sütőrumot használjak, hanem vmi extrát, hát ezzel is ugyanolyan finom volt)
- menta - megérzésre
- 2-3 vanília rúd kikapart része
- haas 4:1-ben
- 1,5kg gyümölcsönként 20dkg cukor
Körtét, almát megmostam, kockára vágtam, mentát megmostam, összevagdostam. Mehet bele a fazékba, puhára főztem, összeturmixoltam, hozzáadtam a rumot, a dzsemfixet. Üvegbe vele és irány a dunszt.
Nagyon finom lett, jobb, mint a "bolti". Úgyh várom az újabb adag körtét.
Anyuval felváltva főztünk be, ő kompótot, én lekvárt. :)
Ez nagyon finom lehet, Kinga, én is kipróbálom:)
VálaszTörlésÉrdemes!!!
VálaszTörlésés az 1 üveg rummal mit csináltál? arról nem szól a leírás...:-)
VálaszTörlésbeletettem a lekvárba
VálaszTörlés