2014. október 2., csütörtök

Nevesincs húsi

Azért ez a név, mert nem írtam neki címet és még a lelőhelyet sem tüntettem fel, úgyh aki felismeri a receptjét, az legyen szíves jelezni felém, h mind a forrást, mind a nevet tudjam pótolni. :) 

Hozzávalók: 


  • 0,5kg hús
  • 80dkg sárgakrumpli (tisztítva)
  • 1 sonkahagyma
  • 1 nagy kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
Pác: 

  • 12 szem zöldbors
  • 1tk koriander
  • 1 tk oregano
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  1. Mozsárban összetörni a pác hozzávalókat, a húsra tenni pici olaj társaságában majd irány a hűtő
  2.  krumpli apró kockára vág
  3. hagyma hosszában felvágni majd srégen
  4. paprika hosszában felvágni
  5. kevés olajban két adagban húst kisütni, úgyh ne fedjék egymást. Nem kell keverni
  6. sóval meghinteni elkeverni
  7. húst félretenni
  8. maradék olajon megsütni a hagymát, majd paprikát. Addig sütni, míg a hagyma karamellizálódik, paprika veszít a nyersességből
  9. vissza a hús a raguhoz, fokhagyma rá reszel, összeforgat, serpenyőből ki, húst melegen tartani
  10. maradék olajos pác+kevés olajon a krumpli pirítása kb. 20 perc. Sózni nem szabad, félidőben frissen őrölt színes borssal megszórni. Serpenyőt inkább rázogatni. 
  11. Ha kész, mindent vissza, összemelegít kész. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése