2014. október 2., csütörtök

Fehérboros szűzérme

Hozzávalók: 


  • 2 tojás
  • 4 ek olaj
  • 1db hagyma
  • 1-2 csipet só
  • 1.25dl tejszín
  • 1 db sertésszűz
  • 3 db gomba
  • 2dl fehérbor
  • 1tk keményítő
Szűzet lehártyázzuk 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. 
Olajat serpenyőben felmelegítjük, húsokat mindkét oldalán megpirítjuk, kivesszük, félretesszük. Lefedjük, melegen tartjuk. 

Fenn maradó olajban az apróra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a gombát (felszeletelt), sózzuk, borsozzuk 1-2 percig együtt pároljuk. Felöntjük fehérborral, jól kiforraljuk. 
Keményítőt, elkeverjük a tejszínnel, dúsítjuk vele a ragut. 
Besűrítjük, visszarakjuk a húsokat a levével együtt. 

15-20 perc alatt összefőzzük. 

forrás: jelentkezzen aki ráismer :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése