2014. október 2., csütörtök

Együnk egymásért! - Jót enni jó, jót tenni jó!Hallottatok már az Élelmiszerbankról?

Azzal foglalkozik, hogy az élelmiszeriparban és kereskedelemben jelentkező élelmiszerfelesleget, ami minőségileg kifogástalan, de valamiért nem eladható (pl. hamarosan lejáró termékek, húsvéti/karácsonyi szezonális áruk stb) összegyűjtjük és a rászorulókhoz juttatjuk el. Így ezek a - teljesen rendben lévő, fogyasztható - ételek nem a kukában végzik, hanem rászoruló emberek, asztalára kerülnek. Annak köszönhetősen, h nem vesszük, hanem "mentjük" az ételt, és jellemzően önkéntesek dolgoznka nálunk, nagyon hatékonyan tudunk működni, 1 Ft működési költségből 30 Ft értékű élelmiszersegélyt tudunk előteremteni. Évente kb. 6000 tonna élelmiszert mozgatunk meg. Mint a legtöbb civil szervezetnek, nekünk is fontos, h finanszírozni tudjuk működésünket. Az élelmiszerek tárolásához és szállításához raktárt és hűtőautót kell fenntartanunk. 

Most indítjuk el az Együnk Egymásért programunkat, amibe szeretnénk minél több sütni-főzni szeretőt bevonni. Az októberi program lényege, h aki bekapcsolódik, az főz, süt vmit, és a föztjét, süteményét adományért "cserébe" kínálja ismerőseinek, kollégáinak. A program mottója: "jót enni, jót tenni jó", mivel most a sütés-főzés, mások kínálásának és a finom ételek elfogyasztásának öröme párosul azzal, h mindez egy jó ügy szolgálatában történik: a befolyó adományokat arra költjük, h minél több élelmiszercsomagot tudjunk eljuttatni szegénységben élőknek.


A programról bővebb információ a www.elelmiszerbank.hu/egyunkegymasert oldalon található.


 Várjuk éttermek és menzák, valamint sütni-főzni szeretők jelentkezését, akik októberi adománygyűjtő akciónkhoz csatlakozva szívesen támogatnák rászorulók élelmezését. Jót enni jó, jót tenni jó!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése