Barátosném ajánlotta a Blikk konyhát, megvettem, jó párat be is ikszeltem, h mi lenne jó. Múlt héten sikerült szednem egy táska medvehagymát még, úgyh ma fel is használtam. Reggel roham léptékű főzőcske volt, mert bizonytalan volt a munkába jövetelem időpontja. :)
Ez amúgy a borjú tekercsek zöldfűszeres szósszal, de nekem csak csirkemell állt a rendelkezésemre. :) Pontos mennyiséget sajna nem tudok mondani.
2 főre hozzávalók
- csirkemell v borjúlapocka
- citrom
- fokhagyma v medvehagyma
- zöld fűszer (azt hiszem 6eknyit ír, 4 a húsba, 2 a szószba)
- tojás
- főzőtejszín
- zsír v olaj
- liszt
2 kisebb csirkemellet kikloffoltam, megsóztam, citromhéjjal, citromlével megkentem. Medvehagyma hiányában fokhagymával is meg kell kenni. Mivel nekem volt medvehagymám, így úgy gondoltam, h minden szeletre terítek egy-egy levelet, megszórtam egy kis provanszi fűszerrel, majd szorosan összetekertem. Először folpackba kellett csavarni, jó szorosan, majd alufóliába. Egy lábosba vizet engedtem és ebben főztem kb. 30 percig. A borjúnál 45-50 percet írtak.
Közben kevés olajon pirítottam egy evőkanálnyi lisztet, majd felöntöttem vízzel, lehúztam a tűzről és felöntöttem még főzőtejszínnel. Félretettem.
Főztem egy kemény tojást, megpucoltam, majd mikor kihűlt, apróra vágtam.
Mikor puha volt már a hús - ezt csak megérzésből sztem, mert a szaftra, ha lesz neki, borjúnak biztos, szükség lesz - kiszedtem őket.
Elméletileg úgy írja, h a szószhoz keverjük a tojást a maradék zöld fűszereket és a hús szaftját. Szaft nekem nem volt, de így is finom lett.
Rizzsel ajánlja, én zöldséggel tálaltam.
Utólag elképzelhető, h a csirkemell tekercset egy kis olajban pácolnám és nem főzném, hanem sütném, akár sütőpapírban, akár alufóliában...
forrás: Blikk konyha
Utólag elképzelhető, h a csirkemell tekercset egy kis olajban pácolnám és nem főzném, hanem sütném, akár sütőpapírban, akár alufóliában...
forrás: Blikk konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése