2015. július 19., vasárnap

Diós kosárka

Június végén összekötöttük a kellemest a hasznossal Budapesti kiruccanásunk kapcsán. Anyut elvittük egy kedves útitársához, mi meg a barátainkhoz léptünk oda, a családi program után.
Anyu kapott finom süteményt, miután megkaptuk a receptet itthon is elkészült.




Hozzávalók:

  • 28dkg liszt
  • 20dkg margarin
  • 8dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1cs. vanília
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2  citrom reszelt héja
Ezt összegyúrni, hűtőben pihentetni, akár 1 éjszakát is. 
Másnap kizsírozzuk a formákat, aljukra lekvárt vagy rumos meggyet teszünk. Nem kell spórolni a töltelékkel, friss gyümölcs is kerülhet a lekvárra. 
Majd befedjük diós habbal. 

diós hab:

4 tojás fehérje felverve 20dkg cukorral, 1 ek citromlével, 20dkg darált dióval. 

140 fokon sütjük, halvány színűre hagyjuk sülni

forrás: anyu útitársa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése