Limaránál van az alap recept. Sajnos, nem volt itthon rizsliszt és mandulatej, ezért zabpehely liszttel és rizstejjel készül, remélem, azért így is finom lesz. :)
Fotó lesz, ha elfogadható állagú lesz a süti. :)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 17 dkg rizsliszt (zabpehelylisztet használtam)
- 3 dkg kakaópor
- 6 dkg kukoricakeményítő (tápiókakeményítőt)
- 1 csapott evőkanál útifűmaghéj
- 1 sütőpor (2mk szódabikarbóna+2mk sütőpor, de még így is "porosnak" érzem)
- 1 mk. só
- 15 dkg cukor (kókuszcukrot használtam) (10dkg xilitet)
- 3 közepes méretű tojás
- 2 dl tej (mandulatejet használtam) (rizstejet)
- 1 dl olaj (vagy olvasztott kókuszzsír)(olívaolaj)
- 1 tk. vanília kivonat (és/vagy kevés reszelt tonkabab, vagy fahéj)(reszelt gyömbér+fahéj)
- 1 nagyobb őszibarack (2 őszibarack)
- 3-4 sárgabarack (1 sárgabarack)
1. Sütőt előmelegítettem kb. 175 fokra (anyunál sütöm itt van kis láng és nagy láng)
2. Egy kb. 20 cm x 30 cm nagyságú tepsit kikentem, beszórtam a liszttel és betettem a hűtőben, gondoltam úgy járok el, mint a muffin sütéskor és akkor könnyen kijön a tepsiből. (vagy kibéleljük sütőpapírral.)
3. Kimértem a tejet, a tojásokat beleütöttem, vanília kivonat, fahéj, összekever - nem kell habverővel.
4. Másik tálba a száraz hozzávalók: lisztet, a keményítőt, a kakaóport, az útifűmaghéjat, sót, cukrot és a sütőpor+szódabikarbóna+reszelt gyömbér.
5. Összekevertem, majd a nedves hozzávalót is hozzáadtam és egyneművé kevertem.
6. Megpucoltam a barackokat, nagyobb kockákra, szeletekre vágtam.
7. Beleöntöttem a masszát a tepsibe, rá a gyümölcs, mehet a sütőbe.
kb. 25-30 perc alatt készre sül, érdemes tűpróbát tartani.
A megjegyzést egy az egyben átmásolom:
"Tippek:
- a kakaóport elhagyhatjuk (vagy helyette is használhatunk rizslisztet)
- a liszt egy részét helyettesíthetjük őrölt dióval, mogyoróval, mandulával
- barack helyett használhatunk más gyümölcsöket is, például szilvát, meggyet, cseresznyét, körtét, almát, stb...
- ha van 2 tojásfehérjénk, akkor azt verjük 10 dkg cukorral kemény habbá, A sütési idő kétharmadánál vegyük ki a sütit, a habbal rácsozzuk be vele a tetejét és toljuk vissza a sütőbe még 10 percre, vagy amíg halvány rózsaszínűre sül"
forrás: Limara péksége - fent a link
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése