Tegnap szanáltam a levelek közt, no meg mentegettem le a "még elkészítendő ételek" mappába a recepteket. Ez is közte volt. No de nem gondoltam, h ilyen hamar el is készül. Anyu ma krémest készített és kaptam a hájas tésztából 1 lapot.
Hozzávalók:
- 5db alma (nekem bőven elég lett volna 3 is)
- fahéj
- kardamon
- vanília
- szegfűszeg
- tej
- vaníliás pudingpor
- édesítő ízlés szerint
- narancs leve
- 1 tojás a kenéshez
Az almákat meghámoztam, apró kockákra vágtam, fűszereztem, hozzáadtam az édesítőt, a narancs levét, majd alacsony lángon megpároltam. Attól függően, h mennyi levet ereszt, annak függvényében hígítjuk a vaníliás pudingot, ez lehet 1-3dl. Mikor puha az alma, én kicsi összeturmixoltam, hozzáadjuk a pudingot és sűrű krémet főzünk belőle.
A hájas tésztát vékonyra kinyújtjuk, 8 részre osszuk. Tojással megkenjük az egyes részek széleit, halmozunk a közepére és összehajtjuk. A tetejét is megkenjük és forró sütőben pirosra sütjük.
Ahogy Autumn is mondja, hajaz a mekis forró almás táskára! :)
Receptet Kutya és Konyha blogján találtam.
Receptet Kutya és Konyha blogján találtam.
Klassz recept és egyszerű! Imádom a vaníliapudingot az almát...
VálaszTörlésanyu ma volt a mekiben, lemeozta, azt mondta, ugyanolyan :)
VálaszTörlésMost azonnal akarok egyet én is! :)
VálaszTörléssajna már elfogyott, de legközelebb gondolok rád! :)
VálaszTörlés