sokadjára készül, most útravaló gyanánt, remélem, marad is belőle. Kicsit változtattam, tettem a töltelékbe még fahéjat és kardamomot. És édesítővel készült, nem cukorral. :)
Tegnap este tanakodtunk, h mi legyen ma az ebéd. Először túrós lepény, majd rétes, aztán epres túrógombóc változatok kerültek elő. Majd a túró eldöntött mindent, mivel lejárt. Nem is lett volna baj, az a pár, de már az állaga is elég érdekes volt. Eztán jött az ötlet kakaós csigára. Kellett egy recept, a választás Macikonyhára esett, de nem csalódtam. Nagyon fincsi lett és nem is vészes az elkészítése!
Tegnap este tanakodtunk, h mi legyen ma az ebéd. Először túrós lepény, majd rétes, aztán epres túrógombóc változatok kerültek elő. Majd a túró eldöntött mindent, mivel lejárt. Nem is lett volna baj, az a pár, de már az állaga is elég érdekes volt. Eztán jött az ötlet kakaós csigára. Kellett egy recept, a választás Macikonyhára esett, de nem csalódtam. Nagyon fincsi lett és nem is vészes az elkészítése!
Egy az egyben Maci receptje alapján csináltam, ami a zárójelben van, az a módosítás, sokadszorra. :)
A tésztához:
Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. Egy csészényi cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, fahéjjal, őrölt kardamommal, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam, majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A csiga külső végét jól aláhajtottam, hogy ne folyjon ki az összes töltelék sülés közben.
175 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami talán 25-30 percig tartott.
Félidőben, amikor már kezdtek színt kapni a csigák, kikaptam a tepsit, és forró tej-vaj keverékével meglocsoltam őket, majd visszatoltam.
- 50 deka liszt
- 7 deka puha vaj
- 2 tk. szárított élesztő
- 3 dl tej
- 1 tojássárgája
- 4 ek. cukor (2ek édesítő)
- 1 mokkáskanál só
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 1 csésze cukor (fél csésze édesítő)
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor+fahéj+őrölt kardamon
- 1,5 dl tej
- 1-1 ek. vaj
Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. Egy csészényi cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, fahéjjal, őrölt kardamommal, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam, majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A csiga külső végét jól aláhajtottam, hogy ne folyjon ki az összes töltelék sülés közben.
175 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami talán 25-30 percig tartott.
Félidőben, amikor már kezdtek színt kapni a csigák, kikaptam a tepsit, és forró tej-vaj keverékével meglocsoltam őket, majd visszatoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése