2012. február 18., szombat

Almás-vaníliás táska

Tegnap szanáltam a levelek közt, no meg mentegettem le a "még elkészítendő ételek" mappába a recepteket. Ez is közte volt. No de nem gondoltam, h ilyen hamar el is készül. Anyu ma krémest készített és kaptam a hájas tésztából 1 lapot. 





Hozzávalók: 

  • 5db alma (nekem bőven elég lett volna 3 is)
  • fahéj
  • kardamon
  • vanília
  • szegfűszeg
  • tej
  • vaníliás pudingpor
  • édesítő ízlés szerint
  • narancs leve
  • 1 tojás a kenéshez
Az almákat meghámoztam, apró kockákra vágtam, fűszereztem, hozzáadtam az édesítőt,  a narancs levét, majd alacsony lángon megpároltam. Attól függően, h mennyi levet ereszt, annak függvényében hígítjuk a vaníliás pudingot, ez lehet 1-3dl. Mikor puha az alma, én kicsi összeturmixoltam, hozzáadjuk a pudingot és sűrű krémet főzünk belőle.
A hájas tésztát vékonyra kinyújtjuk, 8 részre osszuk. Tojással megkenjük az egyes részek széleit, halmozunk a közepére és összehajtjuk. A tetejét is megkenjük és forró sütőben pirosra sütjük. 
Ahogy Autumn is mondja, hajaz a mekis forró almás táskára! :) 

Receptet Kutya és Konyha blogján találtam.

4 megjegyzés:

  1. Klassz recept és egyszerű! Imádom a vaníliapudingot az almát...

    VálaszTörlés
  2. anyu ma volt a mekiben, lemeozta, azt mondta, ugyanolyan :)

    VálaszTörlés
  3. Most azonnal akarok egyet én is! :)

    VálaszTörlés
  4. sajna már elfogyott, de legközelebb gondolok rád! :)

    VálaszTörlés