Ízbolygó receptje alapján. Baráti társaságunkban a Fringe összefügg a piknikkel és a medvehagymával. Két éve néztük ki ezt a receptet és azóta már jó párszor elkészítettük, két éve viszont sikeresen elvágtam az ujjam a medvehagyma felcsíkozása közben, házasság lett belőle. :)
Tegnap szedtem egy kosár medvehagymát, ma elkészült, az első adag. Sztem, túl sok medvehagymát tettem bele, mert túl zöld lett. :)
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- 60 dkg csirkemáj (a boltban rafkósak, szívvel együtt mérik le, mindegy belekerült az is. )
- 1 póréhagyma
- 3 dl fehérbor
- 35dkg medvehagyma ( színéből ítélve sztem, jóval több került bele...)
- 2dl tejszín
- provence-i fűszerkeverék
- 1ek dijoni mustár
- 2 citrom reszelt héja
- só
- frissen őrölt bors
- kevés balzsamecet + citromlé
Kb. ugyanúgy csináltam mindent, mint Ízbolygó, de véletlenül előbb töltöttem a bor bele és csak utána a medvehagymát. :)
A pórét felkarikáztam, a szalonnát vékonyan felcsíkozom. A szalonnát zsírjára pirítom, majd a hagymát üvegesre párolom rajta. Rádobom a megmosott, csíkokra szelt medvehagymát és hagyom, hogy kicsit meggyengüljön. Nyakon öntöm a borral. A májat megtisztítom, megmosom és közepes lángon nagyjából 15-20 percig párolom a szalonnás-medvehagymával. Beleöntöm a tejszínt, rászórom a fűszereket, a citrom héját és kicsit beforralom. A májas témát átpakolom a turmixgépbe. Hozzáadom a mustárt, sózom, borsozom, egy kis balzsam ecetet és citromlét is adtam hozzá, összeturmixolom. Megkóstolom és tovább finomítok az ízeken, ha szükséges. Jó sokáig ízlelgettünk, mire elértük a kedvező ízhatást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése