Azt hittem, h most jó darabig nem fogok tudni ide felrakni semmit. Ezen a héten megkezdtem a diétát, párom csak szolidarít velem. Kb. napi 1400kcal a menü. A reggeli általában rozs v barna kenyér v korpás zsemle v abonett, 4 dkg gépsonka v egyéb szalámi, kb. 10dkg zöldség és néha van egy gyümölcs is. Tízórai is változó v gyümölcs v abonett... apróság. Az ebéd már tartalmasabb, majd jön egy kis uzsonna az is vmi csekélység és megint egy kiadósabb vacsora, persze telis-tele zöldséggel...
A mai menü:
zöldségleves - ez nálam egy egyszerű borsóleves volt sárgarépával
a második pedig gombával töltött csirkemell vöröskáposzta salátával és fóliában sült krumplival
Hozzávalók 4 főre:
- 4 egész csibecomb
- kb. 20dkg gomba
- só, bors, tavaszi csirke fűszer
- vaj
A gombát megmostam, felszeleteltem. Csirkecomb bőrét az ujjammal fellazítottam, majd a hús és a bőr közé a gombát benyomkodtam, jól megtömtem. :)
A húst, sóval, frissen őrölt borssal és tavaszi csirke fűszerrel bekentem és tettem a tepsibe. Vajdarabkákat tettem a húsra és mellé is, és öntöttem bele egy kevés vizet, majd letakartam fóliában és irány a sütő. Míg meg nem puhult, addig fóliával, utána levettem és pirítottam egy kicsit.
Közben, néhány krumplit megmostam, alufóliába csomagoltam őket és irány a sütő.
Vöröskáposzta saláta:
Hozzávalók:
- 40dkg vöröskáposzta
- 4dkg vöröshagyma - én lilát használtam
- 20dkg alma
- 1 ek étolaj - olívát használtam
- citromlé
- só, bors
A vöröskáposztát és a hagymát vékonyra szeljük, megsózzuk, megborsozzuk, citromlével ízesítjük, és az olajat is hozzáadjuk. Végezetül, káposztareszelőn lereszeljük a savanykás almát és az egészet összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése