2010. május 30., vasárnap

eperkompót kerestetik!!!

Mivel idén nyáron a hűtők, nem gyümölccsel lesznek megtömve, hanem augusztusban a süteményeknek kell a hely, így arra gondoltam, h az epret kompótként is el lehetne tenni. Igen ám, de nincs a tarsolyomba, vmi jó kis ízletes eper kompót recept/ leírás. 
Így hát, ha vki rendelkezik ilyennel, akkor legyen szíves nekem elküldeni, akár emailben, akár itt a megjegyzésben. 

2 megjegyzés:

 1. Nekem nincs sajátom, de néztem néhányat a neten.

  Terebess.hu-ról:
  Eperbefőtt I.

  Anyagszükséglet: 4 kg szép erdei eper, 1 kg cukor, 1/2 liter víz.

  Az egészséges nagy szemű 4 kg epret hideg vízben hirtelen megmossuk, és a megtisztított szemeket tálba rakjuk. A 1/2 liter vizet 1 kg cukorral felfőzzük. Az epret az előkészített üvegbe rakjuk, és a kihűlt cukorszörppel felöntjük az üvegeket. Tartósítóanyagot adva hozzá, lezárjuk, és fazékban 80°C-on 20 percig gőzöljük. A kihűlt üvegeket kiszedjük, és hűvös helyen tartjuk.

  Eperbefőtt II.

  Ehhez az eljáráshoz csak a teljesen ép, kemény eperszemeket használjuk fel. A befőttesüvegek aljára rakjunk egy réteg cukrot, erre 1-2 sor epret, erre megint cukrot és így tovább, míg az üvegek megtelnek. Legfelül cukor legyen. Ne nyomkodjuk az epret az üvegekben, csak gyengén rázogassuk az üveget töltés közben. A felső cukorréteg tetejére tartósítószert tegyünk. Lezárjuk az üvegeket, és 80°C-on 20 percig gőzöljük, majd hűvös helyen tároljuk.

  http://www.eperfold.hu/eperbefott.html

  http://www.finomreceptek.hu/befozes/eperkompot-nyersen-recept

  VálaszTörlés
 2. köszi, a Terebess-t el is felejtettem, h ott jó dolgok vannak!!! Most már csak egy kis jó adag napsütés szükségeltetik, aztán indulhat a nyári ténykedés... :)

  VálaszTörlés