És íme a recept:
- 1kg liszt
- 10dkg élesztő (aldis az igazi)
- 7 tojássárgája
- 1-nek a fehérje is
- 6dl tej
- 6dkg cukor
- 3dkg olvasztott zsír
- 2 kanál rum
- só
Élesztőt fel kell futtatni. Jól kidolgozni a tésztát. Majd kelni hagyni, ez nagyon fontos. Ezután nagy szaggatóval kiszaggatni és újra kelni hagyni, h jó magasak legyenek. Arra kell figyelni, h az olaj ne legyen túl forró. Ha beletesszük a fánkokat, akkor először tegyünk rá fedőt, ha megfordítottuk már nem kell. A fánk tetejét tegyük alulra a sütéskor.
ujjnyi vastagra sodorni és nagyobb szaggatóval. Sütéskor a páraelszivó se menjen!
Vanilíás porcukorral hintjük meg és lekvárral fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése