Anyut kb évente egyszer megkérem, h a rétest a hagyományos módon készítse/sük el, ne hájas tésztából. Tehát nyújtva. Jó lenne megtanulni, h hogyan is kell. Idén eljött a pillanat. Cseresznye is van jócskán, fel is kell dolgozni, úgyh hajrá. Unokahúgom kérdezte, h én csinálom-e az egészet. Anyu annak idején azt mondta, h ők először csak nézték, a technikát és egy-két ilyen nézés után álltak neki. Mondtam is az unokahúgnak, h már egyszer néztem, most ki tudja mi lesz. Erre ő: "meglátjuk,h a "mester" mit enged! :) " Most engedett egy keveset nyújtani is. Mit ne mondjak, elég simogatós játék, no meg jó adag türelem is kell hozzá! De szintén megéri a fáradozást! :)
Hozzávalók:
- 30dkg finom liszt
- langyos feles tej (1,5-1,5 dl víz és tej)
- diónyi zsír
- egy csipet só
Ezt összedolgozni, majd pihenni hagyni 1 órát. Ezután egy asztalra konyharuhát teríteni, odakészíteni a "kellékeket", azaz liszt, morzsa, langyos olaj, cukor és a cseresznye. Majd belisztezni a ruhát és jöhet rá a tészta, majd nyújtani, megtölteni. Felgöngyöléskor a ruhát szorosra kell fogni és úgy görgetni, ha kész, belevarázsolni a tepsibe, olajjal meglocsolni és mehet be a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése