6 személyre:
- 350gr éjszakára beáztatott csicseriborsó (konzervet használtam)
- 1 közepes hámozott krumpli
- 5 közepes póréhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 diónyi vaj
- 2 gerezd finomra aprított fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 9dl csirke- vagy zöldségalaplé
- reszelt parmezán
- még tettem bele tejszínt úgy 1.5 dl-t
Mivel a csicseriborsó már előfőzött volt, így csak a krumplit főztem puhára. Leszedtem a póré külső héját, megmostam, majd felkarikáztam. Fokhagymát apróra vágtam. Egy lábosban felhevítettem 1ek olívaolajat ill. a vajat, majd rádobtam a hagymákat némi só kíséretében. Pároltam őket, majd mikor úgy gondoltam, h már puha, hozzáadtam a lecsepegtetett csicseriborsót ill. puhára főzött krumplit. Majd felöntöttem az alaplével. Fűszereztem. Főztem még bele némi parmezánt is. Majd 15-20 percig lassú tűzön főztem.
A könyv úgy írja, h itt még eldönthető, h krémleves lesz belőle v megmarad "darabos" levesnek. Én a krémleves variációt választottam. Botmixerrel pürésítettem, a végén a maradék alaplével felöntöttem ill. a tejszínt hozzáadtam, az ízesítést még korrigáltam és kész is.
El tudom képzelni, némi pirított zsemlekockával a tetején vagy pedig némi bagettel v finom ropogós kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése