A borsa-n ill. Ízbolygónál láttam ezt a receptet. Rögtön tudtam, h ezt idővel el fogom készíteni.
Annyit módosítanék rajta legközelebb, h kb. 2 citrom reszelt héját tenném bele ill. egy kis citromlevet is. Most tettem a kakaós részbe reszelt gyömbért, de nem eleget, esetleg még tennék hozzá egy kis kardamont...
1cs sütőpor helyett csak felet használtam fel ill. tettem hozzá 2 kk szódabikarbónát is.
Lehet egyszerűbb lenne a receptet leírni. :)
A lekvár saját készítésű volt. Első nekifutásra visszatettem a fűszeres szilvalekvárt, de lehet, h legközelebb nem félek majd használni. Mivel étcsoki nem volt itthon, ezért felhasználtam az elfekvőben lévő mikulásokat!
- 25dkg puha vaj (egy részét felolvasztottam)
- 25dkg túró (nem volt nagyobb kiszerelés, így ehhez szabtam a 30dkg-sokat)
- 15dkg barna cukor
- 25dkg liszt
- 3 tojás
- 3ek mascarpone
- 1 csipet só
- 1cs vaniliás cukor
- fél zacskó sütőpor
- 2kk szódabikarbóna
- megérzés szerinti rum
- 20dkg mazsola
- 2ek kakaópor
- megérzésnyi fahéj
- kis darabka reszelt fahéj
- kb. 10eknyi házi szilvalekvár
- kb. 15dkg csoki mikulásból :)
A vajat a cukorral felvertem, hozzáadtam a túrót, a mascarponet, a reszelt citromhéjat, sót, tojást. A lisztet összekevertem a sütőporral, szódabikarbónával, majd beleszitáltam a túrós masszába. Felforraltam a rumos mazsolát. Mikor langyosra hűlt, hozzáadtam ezt is.
A formát kivajaztam, beszórtam kristálycukorral, majd beletettem a masszafelét. A másik feléhez hozzáadtam a kakaót, a fahéjat és a gyömbért, majd ezt is beletettem a formába. Nekem annyira nem ragadt. És igen, kellett neki az 50 perc sütés. Igazándiból nem tudom, h nálunk hány fokon sül, mert még hagyományos gáz kályha van, magas és kis láng. :) Először nagy lángon sütöttem, majd egy 10-15 perc után kis lángra tettem. Tű próbáig sütöttem.
Mikor langyos volt már, el kezdtem felmelegíteni a lekvárt. Mikor teljesen kihűlt, rákentem a lekvárt, közvetlen utána a csokit.
Miután megdermedt, meg is kóstoltuk.
Szintén nagyon finom, tartalmas desszert!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése