2011. augusztus 12., péntek

Mácsik tészta

ha már van házi túrónk, akkor legyen házi tészta is. 
Ízre jó lett, csak a küllemen kell kicsit változtatni. :) Kissé vaskos lett. :) De első nekifutásra, meg vagyok magammal elégedve. :) 

2 fő részére:
  • 30dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 kk zsír
  • egy nagyobb csipet só
  • víz, amennyit felvesz :).
Ezeket összegyurmázzuk, majd vékonyra kinyújtjuk, téglalapokra vágjuk, majd csíkokra. Kicsit meglevegőztetjük, "feldobáljuk", közben lábasban felteszünk vizet, teszünk bele zsírt és sót. Ha forr, beletesszük a tésztát és kifőzzük. :) Azért lett ilyen barna, mert kb. 7dkg liszt, nekem master mix volt.

1 megjegyzés:

  1. Bravo Kinga, jol néz ki! En még nem probaltam (bocs nem magyar a gépem...)

    VálaszTörlés