Olvastam itt-ott a neten róla, és megtetszett. Mára brokkoli csőben "sütvét" gondoltam, de ez apunak nem passzol, így a pogácsára esett a választás. Minden akadt itthon, még a csicsóka is nagyon jó állapotban volt.
Egy az egyben Mézesélet receptjét használtam. A sóval kicsit óvatosan bántam, de azt hiszem, nem kellett volna.
- 40 dkg sima liszt
- 20 dkg csicsóka (megfőtt, megtisztított, kinyomkodott mennyiség)
- 1 dl tej
- 3 dkg élesztő (6gr szárított)
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 2 kk só
- ízlés szerint sajt vagy szezámmag a tetejére
Először feltettem főni a csicsókát, majd mikor kihűlt könnyen lehúztam a héját és krumplinyomóval szétnyomtam. Kissé lecsepegtettem, kinyomkodtam.
Egy tálba tettem a lisztet, a tejfölt, az élesztőt, a tejet, a vajat, a csicsókát, a sót és 1 tojást. Rugalmas tésztává dagasztottam. Ha igényel még lisztet, akkor tegyünk hozzá. Beliszteztem a tetejét, letakartam, majd mehet a hűtőbe.
Mivel, nem előző este csináltam, így csak 1 órát pihent ott, de jobb, ha 1 éjszakát van a hűtőben. Kivettem, kinyújtottam, újabb fél óra kelesztés. Kiszaggattam, bekentem a maradék tojássárgájával, megszórtam sajttal és sütőpapírral bélelt tepsire tettem.
Mivel, nem előző este csináltam, így csak 1 órát pihent ott, de jobb, ha 1 éjszakát van a hűtőben. Kivettem, kinyújtottam, újabb fél óra kelesztés. Kiszaggattam, bekentem a maradék tojássárgájával, megszórtam sajttal és sütőpapírral bélelt tepsire tettem.
Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
forrás: Mézesélet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése