2019. május 7., kedd

Töltött édesburgonya


 Diétázom, s most jobban a zöldséges dolgok kerülnek előtérbe. Így találtam rá erre is.


hozzávalók 2 főre

  • 2 nagyobb édesburgonya (nekem több kicsi lett)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10dkg bacon
  • 1-2 dl tejszín (laktózmentes habtejszínt használtam)
  • reszelt sajt
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • tejföl, póréhagyma/újhagyma/petrezselyem
Batátát jól megsikáljuk, mert ebbe fogjuk visszatölteni a húsát. Kettévágjuk, megszúrkáljuk s betesszük a sütőbe sülni, kb fél órára.
Amíg sülnek, felkockázzuk a vöröshagymát, a bacont és olajon megpirítjuk.
Mikor megsült a batáta, kikaparjuk a húsát, hozzáadjuk a vöröshagymához és baconhoz, összekeverjük s annyi tejszín öntünk hozzá,h pépesebb állagú tölteléket kapjunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd visszakanalazzuk a batáta csónakba, reszelünk rá sajtot és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt megpirul.
Hagymás tejföllel tálaljuk.

forrás: ITT 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése