hozzávalók 2 főre
- 2 nagyobb édesburgonya (nekem több kicsi lett)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10dkg bacon
- 1-2 dl tejszín (laktózmentes habtejszínt használtam)
- reszelt sajt
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
- tejföl, póréhagyma/újhagyma/petrezselyem
Amíg sülnek, felkockázzuk a vöröshagymát, a bacont és olajon megpirítjuk.
Mikor megsült a batáta, kikaparjuk a húsát, hozzáadjuk a vöröshagymához és baconhoz, összekeverjük s annyi tejszín öntünk hozzá,h pépesebb állagú tölteléket kapjunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd visszakanalazzuk a batáta csónakba, reszelünk rá sajtot és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt megpirul.
Hagymás tejföllel tálaljuk.
forrás: ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése