Hétvégére, balatoni kiruccanást terveztünk s gondoltam sütök bodzabogyós csigát, de arra már se idő, se energia nem jutott. Szeder is volt, joghurt is, így kerekedett belőle egy a tartalmas finomság.
Nekem a mérce kb. 2dl-s pohár volt.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre szeder
- 1 bögre joghurt (landliebe-s málnás joghurt volt most)
- 1 bögre cukor (barna cukor)
- 1 db tojás
- 0.5 dl olaj (narancsos olívaolaj, tavalyi szerzemény Toszkánából)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- menta, vanília rúd kikapart része
Elkészítés:
Legelőször, a muffin formát kizsíroztam és beraktam a hűtőbe, aztán begyújtottam a sütőt 180fokra.
Nedves hozzávalókat kevertem össze, tojás felver, majd hozzá a cukrok, aztán a joghurt és az olaj.
Szárazakat: liszt, felfújók, az apróra vágott menta, egy pici só, h jobban kiemelje az ízeket.
Megmostam a szedret.
Összekevertem a nedves-száraz összetevőket, bele a szeder, muffin formába tettem és 25 perc alatt, tű próbáig készre sütöttem.
Forrás: ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése