Az úgy volt, hogy már sokat hallottam a velős pirítósról, az irodában is ódákat zengtek róla. Unokaöcsém születésnapján meg is kóstolhattuk, anyunak annyira bejött, h addig-addig, de hozzájutott egy nagyobb mennyiségű velőhöz. Így elkészült nálunk is. Mi csak meóztunk, a vendégek előtt, de "sajnos" ez is nagyon finom lett, kell még íze van, főleg lilahagymával!
Hozzávalók:
- 50dkg velő
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Durvára vágott hagymát megdinszteljük s rárakjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk és erős tűzön alaposan lepirítjuk. Ha szükséges picit vizet adunk hozzá és a végén megszórjuk piros paprikával. Ezzel a masszával megkenjük a kenyereket és betoljuk picit a sütőbe.
Mi simán csak pirítós kenyérre kentük és lilahagymát és még egy picit sót tettünk rá. Hideg sörrel nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése