Szeretjük, de mindenki másképp csinálja, s nem igazán találtam eddig meg azt a receptet, ami tényleg jó is lenne, ez idáig. Egy az egyben ugyanúgy készítem, de azért bemásolom ide is!
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg, nem szoktam lemérni, annyi amennyi egy adagként figyel a fagyóban)
- 40 dkg sima füstölt szalonna (ezt a mennyiséget mindig sokkalom, úgyh közel 40dkg)
- 4 evőkanál olaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál különböző mustár (próbáljunk normális mustárt venni, magost és simát használok). Én bolgár és orosz mustár keverékét használtam.
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- Majoranna
- Szurokfű, azaz vadmajoranna (sokan oregánóként ismerik)
- só,bors
- 1 kg apróbb krumpli
Elkészítés:
- készítsük el a pácot: Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózzuk, borsozzuk.
- nem kloffoljuk ki a húst, h a szaftosabb legyen a hús, bekenjük a páccal a húsokat és hűtőbe tesszük pihenni min. 1 órára
- Serpenyőben megsütjük a beirdalt szalonnákat, pirulásig sütjük mindkét oldalát, ha kisült a zsírja, vegyük ki
- vegyük vissza a hőt, várjunk kicsit és mehetnek bele a húsok, 4-5 percig sütjük mindkét oldalát s kész,tovább nem érdemes sütni, mert akkor száraz, kemény húst kapunk.
Krumpli elkészítése:
"vágjuk mindegyiket hosszában négy felé, majd szórjuk meg a
következőkkel: só, bors, majoránna, szurokfű, a fűszerpaprika másik
fele, kevés olaj. Keverjük össze az egészet. Természetesen minden
fűszert ízlés szerint használjunk,és tegyük 200 C-fokra felfűtött sütőbe kb. 40-45 percre a középső
rácsra. 10-15 percenként keverjük-rázogassuk át. Sima hústűvel tudjuk
ellenőrizni, hogy puha-e a krumpli. Ha már puha akkor mehet maxira a
sütő: hadd piruljon a köret!"
FORRÁS:ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése