2018. július 1., vasárnap

Cigánypecsenye

Szeretjük, de mindenki másképp csinálja, s nem igazán találtam eddig meg azt a receptet, ami tényleg jó is lenne, ez idáig. Egy az egyben ugyanúgy készítem, de azért bemásolom ide is! 




Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg, nem szoktam lemérni, annyi amennyi egy adagként figyel a fagyóban)
  •  40 dkg sima füstölt szalonna (ezt a mennyiséget mindig sokkalom, úgyh közel 40dkg)
  •  4 evőkanál olaj
  •  8 gerezd fokhagyma
  •  2 evőkanál különböző mustár (próbáljunk normális mustárt venni, magost és simát használok). Én bolgár és orosz mustár keverékét használtam.
  •  2 evőkanál fűszerpaprika 
  • Majoranna
  •  Szurokfű, azaz vadmajoranna (sokan oregánóként ismerik)
  • só,bors
  •  1 kg apróbb krumpli
Elkészítés:

  1.  készítsük el a pácot: Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. nem kloffoljuk ki a húst, h a szaftosabb legyen a hús, bekenjük a páccal a húsokat és hűtőbe tesszük pihenni min. 1 órára
  3. Serpenyőben megsütjük a beirdalt szalonnákat, pirulásig sütjük mindkét oldalát, ha kisült a zsírja, vegyük ki
  4. vegyük vissza a hőt, várjunk kicsit és mehetnek bele a húsok, 4-5 percig sütjük mindkét oldalát s kész,tovább nem érdemes sütni, mert akkor száraz, kemény húst kapunk. 

Krumpli elkészítése:

 "vágjuk mindegyiket hosszában négy felé, majd szórjuk meg a következőkkel: só, bors, majoránna, szurokfű, a fűszerpaprika másik fele, kevés olaj. Keverjük össze az egészet. Természetesen minden fűszert ízlés szerint használjunk,és tegyük 200 C-fokra felfűtött sütőbe kb. 40-45 percre a középső rácsra. 10-15 percenként keverjük-rázogassuk át. Sima hústűvel tudjuk ellenőrizni, hogy puha-e a krumpli. Ha már puha akkor mehet maxira a sütő: hadd piruljon a köret!"


FORRÁS:ITT







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése