Kismamaságom alatt nagyon megkívántam a túrós dolgokat. :) Már jó párszor láttam a neten, h itt-ott feltűnt ez a finomság. Mikor a Harrerban jártunk, akkor is ettem, de hát kevéske volt, de finom. :)
Így anyunak előterjesztettem, h szeretnék ilyet. Rendben, már ő is, rég evett, a fiúk meg annyira nem szeretik, így elkészült.
Hozzávalók:
- 50dkg tehéntúró
- 4 egész tojás
- 2dl búzadara
- egy csipet só
- 2ek olaj
- 10dkg zsemlemorzsa
- porcukor
- 2dl tejföl
Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával meg a sóval,és legalább fél napig állni hagyjuk. Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük.
a túrógombócot mindig tovább főzzük,mint a gyúrt tésztát, legalább 5 percig, de még akkor is ajánlatos egyet kettévágni és megkóstolni, h átfőtt-e.
Közben olajon megpirítjuk a morzsát, és a kész, leszűrt gombócokat ebben megforgatjuk.
Ha hagyunk, elég időt arra, h a dara megszívja magát, sosem fő szét.
Mi talán nem forgattuk morzsába, inkább porcukros tejföllel ettük.
Nagyon finom.
forrás: Horváth Ilona "kacsás" szakácskönyv
O,Ó, jól értettem, hogy akkor most kismamaság?
VálaszTörlésNagy öröm, gratulálok!!! ha nem jól értettem, akkor is ölellek.
A túrógombóc bizony finom:))
jól értetted, kicsivel több, mint 2 hónapom van még. De a másik blogon, az addigra ameddigrén, ha van időm, szoktam róla írni. Most pótlok! :)
VálaszTörlés