készül, minimál mennyiségben. Annyi nincs, h lekvárt lehessen készíteni belőle, de ahhoz meg sok, h napi szinten eszegessük. Így gondoltam, van annyi, h érdemes a szörphöz hozzáfogni.
Több helyütt néztem, de egyik sem tetszett nagyon. Majd barátnőm elküldte apukája receptjét és azt követem. Az ő mennyiségeit írom, aztán majd mindenki leossza v felszorozza magának. :)
Összezúzunk 5 kg málnát, hozzáadunk 2,5 l vizet és kevés vízben feloldott 5 dkg citromsavat.
Elkeverés után a zúzatot 2-3 napig állni hagyjuk (előerjesztés), majd szűrővásznon hagyjuk lecsepegni.
A málnát nyomkodni nem szabad, mert zavaros lesz.
a szűrt málnalé minden literéhez 1 kg kristálycukrot 1.5 g szalicilsavat adunk és oldásig keverjük.
a kész szörpöt tiszta palackokba töltjük, zárjuk és hűvös helyen tartjuk..
Azt hiszem, ha már van mézünk, akkor lehet, h azzal fogom készíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése