2012. február 2., csütörtök

Rozmaringos, chili pelyhes burgonya leves

Wannánál láttam ezt a finom levest. Ott zsályával készült, nos, az nekem nincs, de rozmaring akadt itthon és még használható is volt. 
Próbáltam 2 főre, de persze, maradt belőle még 1 adagnyi. :) 




Hozzávalók:

  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 kisebb hagyma
  • 0,5l húsleves
  • rozmaring
  • chilipehely
  • só, 
  • bors, 
  • 1dl főzőtejszín
  • citromlé
  • olívaolaj
Hagymát felaprítjuk, olajon megfuttatjuk, majd felöntjük az alaplével. Mikor forr, beletesszük a kis kockákra vágott krumplit és puhára főzzük. Eztán hozzáadjuk a rozmaringot, fűszerezzük. Majd felöntjük a tejszínnel, citromlével, chilivel ízesítjük. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy tetszett,a zsályás levesem, és, hogy elkészítetted rozmaringgal.
    Jó ötlet a rozmaring is, szerintem bátrabban kellene zöldfűszereket használnunk, kísérleteznünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. próbálok, de majd az új kertembe ültetek sok-sok zöldfűszert és használni is fogom!!!

      Törlés