Wannánál láttam ezt a finom levest. Ott zsályával készült, nos, az nekem nincs, de rozmaring akadt itthon és még használható is volt.
Próbáltam 2 főre, de persze, maradt belőle még 1 adagnyi. :)
Hozzávalók:
- 2 nagyobb krumpli
- 1 kisebb hagyma
- 0,5l húsleves
- rozmaring
- chilipehely
- só,
- bors,
- 1dl főzőtejszín
- citromlé
- olívaolaj
Hagymát felaprítjuk, olajon megfuttatjuk, majd felöntjük az alaplével. Mikor forr, beletesszük a kis kockákra vágott krumplit és puhára főzzük. Eztán hozzáadjuk a rozmaringot, fűszerezzük. Majd felöntjük a tejszínnel, citromlével, chilivel ízesítjük.
Nagyon örülök, hogy tetszett,a zsályás levesem, és, hogy elkészítetted rozmaringgal.
VálaszTörlésJó ötlet a rozmaring is, szerintem bátrabban kellene zöldfűszereket használnunk, kísérleteznünk.
próbálok, de majd az új kertembe ültetek sok-sok zöldfűszert és használni is fogom!!!
Törlés