Jó régóta készülök már a kenyér/kalácspudingra. Mindig megelőztek, vagy felhasználásra került az alapanyag, v a tik eledel lett. :)
Most viszont maradt 4 bukta, mivel anyuval elbeszéltünk egymás mellett. Mondtam, h készítsen buktát kedden és akkor tudnak belőle vinni, ami marad, az nekünk bőven elég lesz. Szerdán mikor felkeltem, láttam, h ez egész adag, és semmi nem hiányzik belőle. Persze, h nem fogyott el, hiába ettem reggel-este.
Hozzávalók: (ami nekem volt)
- 4 lekváros bukta
- kb. 8dkg étcsoki
- mazsola
- ízlés szerint mogyorós csokilikőr
- 5 tojás
- 3,5dl tejszín
- 2,5 dl sűrített tej (7,5%-os, aldis)
- 1,5dl tej
- kb. 10-12dkg barnacukor
- 1 vanília rúd
- vaj
A buktákat kis kockákra vágtam, megszórtam az apróra vágott étcsokival, majd a mazsolával. 5 tojást habosra felvertem a cukorral, hozzáadtam a tejszínt, a kétféle tejet, a vanília kikapart részét és a likőrt.
Ráöntöttem a buktára, kicsit lenyomkodtam, hagytam állni 15 percet és betettem a sütőbe.
Mivel jénaiba tettem, így hideg sütőbe, kb. 30 percre, míg aranybarna nem lesz.
Ez tetszik, még nem is hallottam hasonlóról :)
VálaszTörlésNekem való, egyszerű, gyors .
és finom is, és a maradékot is el tudod tüntetni :D
Törlés