Új év napján Eszternél jártunk after partyn, akkor láttuk először az új konyháját. Tetszik. Ott láttunk egy jó kis könyvet, 1 millió menü. Továbbra is "karajos-ételeket" próbálgatok ki. Bár, tudtomra adták, h vasárnap csak és kizárólag rántott hús legyen. Nos, most ebből a könyvből sikerült választani.
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 2 ek barbecue grillfűszerkeverék (nos, nekem volt török köfte baharati és grill fűszersó)
- 1 citrom
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 babérlevél
- néhány szál kakukkfű
- 1dl olívaolaj
A kikloffolt hús szeleteket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és pihentetjük legalább fél órán át. Ezután babérlevéllel és felkarikázott hagymával rétegezzük egy jól záródó edényben.
Olívaolajat elkeverjük citromlével és hozzáadjuk a kakukkfűvet és ráöntjük a húsra. A könyv pár órát ír pihentetésre, én egy éjszakán át tettem ezt.
Faszénparázs híjján, serpenyőben sütöttem ki, közben a visszamaradt fűszeres olajjal locsolgattam.
Főtt krumplival és céklasalátával tálaltuk.
forrás: 1 millió menü c. könyv.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése