Párom óhajtott muffint, csokisat, de nagyon-nagyon csokisat. Keresgéltem a neten és erre az olvadó csokis muffinra esett a választás, Szamócától, némi változtatással.
Előmelegítettem a sütőt, majd a muffin tepsit kikentem zsírral és betettem a hűtőbe, h aztán majd a végén könnyedén ki tudjam szedni belőle a sütit. Nem szoktam beletenni kapszlit, nem szeretem. :)
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 10dkg vaj (ezt legközelebb egy kicsit megolvasztanám)
- 2dl tejszín
- 15dkg olvasztott csoki (65 ill 85%-os lett, eredetileg 10dkg)
- 1 ek holland kakaópor (cukrozatlan, sötét)
- 5 ek barnacukor
- 10dkg liszt
- 0,5 kk sütőpor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- fahéj
- vanília-gyömbér fűszeres házi likőr
- aszalt meggy, ízlés szerint - nyeremény Szepytől , volt benne banán - ez már nincs meg, meggy, paradicsom, eper és vanília :)
- 1 tábla csoki darabokra tördelve (boci étcsoki, selymesen krémes v mi neve :) )
- pici só
Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, a sót, a kakaóport és az apróra tördelt csokit.
Másik tálban felvertem a két tojást, majd hozzáadtam a cukrot, a vajat, a tejszín, likőrt és a végén az olvasztott csokit és az aszalt meggyet.
A kettő óvatosan összekevertem, majd belemertem a muffin sütőbe és a tetejére tettem egy-egy szem meggyet.
Először nagy lángon, majd kislángon sütöttem. Ha valóban olvadós belsejűt szeretnénk, akkor tényleg csak addig szabad sütni, míg feljönnek és megreped a teteje. Én egy kicsit tovább sütöttem, óvatossági szempontból. :) Így is finom lett, annak, aki imádja az étcsokit.
nekem túlontúl csokis, még tejszínhabbal is.
El tudnám képzelni még naranccsal v ananásszal..., mármint ízesíteni. :) de hogy számomra is ehetőbb legyen, talán fehér csokival váltanám fel pl. a tábla csokit. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése