Hozzávalók:
- 50dkg finomliszt
- 1,5dl tej
- 1cs. friss élesztő
- 60gr cukor (nádcukor is jó)
- 7dkg vaj
- 3 tojássárgája
- fél tk só
Ha robotgéppel dolgozunk, akkor magas fokozaton, legalább 8-10percig.
Takarjuk le a tálat s kelesszük 40-60 percig. Ha megkelt, vékonyan lisztezett felületen nyújtsük ki 1-1,5cm nagyságúra. Fánkszaggatóval szúrjuk ki, lehetőleg közel egymáshoz, h kevesebb menjen kárba. Fánkok közepét kicsi pogácsa szagattóval szúrjuk ki.
Takarjuk le a fánkokat és kelesszük újabb 30percig.
Bő olajban süssük mindkét oldalukat, amíg arany barnák lesznek.
Melegen cukormázba mártjuk.
Cukormáz:
- 1+1/2 pohár porcukor
- kevés víz
egy bögre porcukorhoz nagyon kevés víz kell, érdemes kanalanként adagolni, míg a számunkra elvárt állagot el nem érjük. Ha vége a sütésnek egyszerre bele mártogatni, és így rászárad.
forrás: ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése