2019. február 24., vasárnap

Amerikai fánk

Februárban egy édes boros borkóstolón jártunk és ott ettünk ilyen fánkot. Anyunak felvettettem, h esetleg ki próbálhatná ő is, farsang lévén. Hirtelen felindulásból találtam egy sütőporos receptet, de az nem vált be, túl tömör lett, kötött. Annak, aki nem tudja milyen is valójában, nagyon ízlett. Majd vittem prototípust, de az sem volt az igazi, de már közelített az "igazi" felé. Jobban beleástuk magunkat az internet rejtelmeibe s Rita Konyhája receptjére esett a választás.

Hozzávalók:

  • 50dkg finomliszt
  • 1,5dl tej
  • 1cs. friss élesztő
  • 60gr cukor (nádcukor is jó)
  • 7dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • fél tk só
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy tk cukorral.Amikor felfutott az összes alapanyagot alaposan összekeverjük egy tálban.
Ha robotgéppel dolgozunk, akkor magas fokozaton, legalább 8-10percig.
Takarjuk le a tálat s kelesszük 40-60 percig. Ha megkelt, vékonyan lisztezett felületen nyújtsük ki 1-1,5cm nagyságúra. Fánkszaggatóval szúrjuk ki, lehetőleg közel egymáshoz, h kevesebb menjen kárba. Fánkok közepét kicsi pogácsa szagattóval szúrjuk ki.
Takarjuk le a fánkokat és kelesszük újabb 30percig.
Bő olajban süssük mindkét oldalukat, amíg arany barnák lesznek.
 Melegen cukormázba mártjuk.

Cukormáz:
  • 1+1/2 pohár porcukor
  • kevés víz
ételfesték, szórócukor, csokidara...



egy bögre porcukorhoz nagyon kevés víz kell, érdemes kanalanként adagolni, míg a számunkra elvárt állagot el nem érjük. Ha vége a sütésnek egyszerre bele mártogatni, és így rászárad.

forrás: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése