Mivel sok banán volt itthon, így gondoltam a délutáni vendégeknek sütök belőle vmit.
Erre jutott a választás, igen ám, de menetközben derült ki, h nincs jó pár dolog, így helyettesítésre került sor, ami szerencsére nem változtatott az ízvilágán.
- 12,5dkg liszt (9,5dkg gluténmentes liszt+3dkg gesztenyeliszt)
- 12,5dkg aprószemű zabpehely (zabpehelyliszt)
- 10dkg nádcukor
- 1/2tk szódabikarbóna
- 1/2tk sütőpor
- fahéj
- só
- 3 banán
- 1 tojás
- szárított áfonya (kicsit megáztattam rumba)
Őzgerinc formát kizsíroztam, kicsit meghintettem liszttel és betettem a hütőbe.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Banánokat pürésítettem, kézzel.
Összekeverjük a szárazanyagokat, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat és zabpelyhet.
Banánpüréhez hozzáadjuk a tojást és a cukrot, elkeverjük.
Összekeverjük a száraz s nedves hozzávalókat, majd mehet bele a lecsepegtetett áfonya.
Sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
forrás: Ízesélet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése