Csirkemellet vettem ki vasárnapi ebédre, de igazándiból nem tudtam, h mi fog belőle készülni. Keresgéltem, s erre jutott a választás. Orsi volt a kis kuktám. :)
hozzávalók:
- 40dkg csirkemell
- 1 nagy fej hagyma
- 1-1 sárga, zöld, piros kalifornia paprika
- 5ek ketchup
- 2ek szójaszósz
- 5ek cukor
- 3 ek balzsamecet
- 1 ananászkonzerv
- só
- currypor
- gyömbérpor (reszeltem)
- 2 púpozott ek étkezési keményítő (tápióka keményítő volt itthon)
- 4 ek olaj
Hagymát hosszú szálakra, paprikát kis kockákra, húst csíkokra vágom.
Ketchupot, ecettel, szójaszósszal, cukorral, balzsamecettel simára keverem.
Konzervről leöntöm a lét, ha szeletelt darabokra vágom.
Húst sózom, borsozom. Serpenyőben olajat hevítek, nagy lángon állandó kevergetés mellett megpirítom a csirkemelleket, majd kimerem, szűrőbe teszem.
1 ek olajat teszek a serpenyőbe, rövid ideig közepes lángon sütőgetem benne a hagymát, ananászt, paprikát, majd ezeket is kiszedem a hús mellé.
Serpenyőbe öntöm a ketchupos mártást, kis vízzel higítom és felforralom a fűszerekkel együtt.
1ek keményítőt 1/4 l hideg vízben simára keverek és a forró mártáshoz adom. Felforralom és belerakom a húst éa zöldségekkel és az ananásszal. Összemelegítem és forrón tálalom a rizzsel.
Forrás: ITT
Forrás: ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése