2012. március 16., péntek

Töltött gomba

Anyu szépséges nagy gombákat vett, azt mondta, h rántani, hát, az most vhogy nem csúszott volna le. Kértem segítséget, h mit lehetne vele kezdeni, de hogy ne legyen egyszerű az élet, húsmentes variációban. Jó pár ötletet kaptam, végül is Viki receptjére esett a választásom, némi változtatással.











                     





Hozzávalók kb. 4 személyre: 

  • 20db nagyobb gomba
  • 1 hagyma
  • fokhagyma
  • 1-2 ek zakuszka
  • kb. 20dkg rizs
  • pirospaprika
  • bors,
  • só, 
  • olaj
  • petrezselyem 
  • sajt
Gombákat megtisztítjuk, a tönkjét kivágjuk. Apróra vágjuk és még egy-két gombát is. Olajon az apróra vágott hagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, pirospaprikát, borsot, 1-2 ek zakuszkát, sót és pároljuk. Közben rizst főzünk.Mikor kész, megszórjuk jó sok petrezselyemmel. És összekeverjük a rizzsel. 
A sütőt előmelegítjük. A gomba kalapokat kicsit megkentem olajjal, majd beletettem a tölteléket és megszórtam reszelt sajttal. Így utólag, még mehetett volna rá több is. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. 
Viki salátát ajánl hozzá, ez nekünk nem volt, úgyh párolt zöldséget v a maradék rizst adjuk hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük a szép gombafejeket, főleg grillezve, de a "töltelék" nálunk végtelenül egyszerű: apróra vágott fokhagyma, finom olajban. Ennyi. Így nagyszerűen érvényesül a gomba íze is.

    VálaszTörlés
  2. nekem a gombához hangulat kell :) annyira nem szeretem, h csak az ízét érezzem :)

    VálaszTörlés