2011. július 7., csütörtök

Madártej

Ahogy a Fazékban beszélgettünk, Szepyben és Mammában felötlött a hideg madártej íze. Anyut fel is bújtottam iziben. És már kész is! 


Ahogy nálunk készül:
  • 1l tej
  • 16dkg cukor - most barna lett 
  • 6 tojás
  • 1 vanília rúd 
Egy nagy lábasban feltette vizet forrni. A másikba került a liter tej, a tojások sárgája, a cukor és a vanília kikapart magja ill. a rúd is. Ezt összemelegített, de forrni nem szabad hagyni, mert akkor berántottásodik. :) 
Közben a tojások fehérjét kemény habbá verte, ha a víz felforrt, akkor szépen bele kanalazta. Mikor újra felforrt, kiszedte, lecsöpögtette és a tojásos keverékhez adta. 
Én még megvárom míg kicsit kihűl, sztem, anyu nem bírta eddig. :) 
Köszi az ötletet csajok!!!!

4 megjegyzés:

  1. Finom is, csak ha én magamnak készíteném, a cukor mennyiségét csökkenteném! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nálunk is mindig bejön. Szép a tálalás!

    VálaszTörlés
  3. Száz éve nem ettem, jöhet :)

    VálaszTörlés