Kiskukta leírása alapján.
Hozzávalók:
- csoki (30dbhoz kb. 30dkg)
- kivetítőfólia (én üvegfestékes fóliát használtam)
- cellux
- toll
- vonalzó
- gumikesztyű
Első lépésben meghatározzuk, h nagyjából milyen hosszú és milyen vastag rudakat szeretnénk. Ennek megfelelően a fóliát kimérjük, feldaraboljuk. ( a tortához 7*8 cm-es téglalapokat használtunk). A csokit, ami bármilyen lehet ízlésünknek vagy a receptnek megfelelően, vízgőz felett megolvasztjuk. A fóliát bekenjük a csokival, úgyh 1,5-2cm rész a hosszabbik oldalán üres maradjon, a vastagsága kb. 2 mm legyen. A csokis felére ráhajtjuk az üres oldalát éa csoki találkozási pontjáig, majd egy kis cellux darabbal leragasztjuk. ( a csoki a henger belsejébe kerüljön)
Hűtőbe tesszük, teljes megszilárdulásig, majd elvágjuk a celluxot, a fóliát eltávolítjuk. Lehetőleg minél hidegebb kézzel csináljuk a műveletet, mert a vékony csoki, hamar megolvad. Nálam, gumikesztyű híján fagyasztott dolgok fogdosása volt a kézhűtése.
Díszíthetjük a torta oldalát, feldobhatjuk a pohárdesszerteket, pudingokat, de akár kávé mellé is felszolgálhatjuk.
Nekem még kicsit korrigálni kell a dolgokat, mert annyira nem lettek gömbölydedek. :) De elsőre egész jó! :)
Nekem még kicsit korrigálni kell a dolgokat, mert annyira nem lettek gömbölydedek. :) De elsőre egész jó! :)
Forrás: Kifőztük újság 2010./5.szám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése