2010. február 3., szerda

Az eljegyzési vacsora húsai




És itt vannak az eljegyzési vacsorára készített húsok is.


1. pácolt csülök:


Két nappal előtte jól besózzuk a csülköt. Majd elkészítjük a páclevet, amibe teszünk olívaolajat, fokhagymát, borsot, és köményt. Ezzel bekenjük a húst,és állni hagyjuk.

2 nap után, római tálba tesszük és 2,5-3 órán keresztül sütjük.


2. Mézes tarja


Szintén 2 nappal előtte, besózzuk a tarját, lisztbe forgatjuk a páclébe tesszük. Ami tartalmaz olívaolajat, csilipaprikát, szegfűszeget, fahéjat és mézet.


3. Ürgepecsenye


A neve ellenére, nem ürgéből készül. :) Disznóöléskor szűzpecsenye van megtöltve kolbásztöltelékkel és disznóhártya van rátekerve. A kolbásztöltelék áll darált húsból, paprika, só, bors és fokhagymalé keverékéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése