És itt vannak az eljegyzési vacsorára készített húsok is.
1. pácolt csülök:
Két nappal előtte jól besózzuk a csülköt. Majd elkészítjük a páclevet, amibe teszünk olívaolajat, fokhagymát, borsot, és köményt. Ezzel bekenjük a húst,és állni hagyjuk.
2 nap után, római tálba tesszük és 2,5-3 órán keresztül sütjük.
2. Mézes tarja
Szintén 2 nappal előtte, besózzuk a tarját, lisztbe forgatjuk a páclébe tesszük. Ami tartalmaz olívaolajat, csilipaprikát, szegfűszeget, fahéjat és mézet.
3. Ürgepecsenye
A neve ellenére, nem ürgéből készül. :) Disznóöléskor szűzpecsenye van megtöltve kolbásztöltelékkel és disznóhártya van rátekerve. A kolbásztöltelék áll darált húsból, paprika, só, bors és fokhagymalé keverékéből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése