Nézelődtem a neten, h mi is legyen az a nagyon csokis torta, ami számomra befutó lenne. Így jutottam el, a következőhöz. Csak hát nekem nem jött össze a 4 lap. Így megsütöttük a következő jól bevált tortánkat:
- 9 db tojás
- 7 kanál liszt
- 7 kanál cukor
- 2 kanál kaló
- kevés sütőpor
A 9 tojás fehérjét felverem.
Tojássárgájáta cukorral és a fele liszttel habosra verjük, ha kezd habosodni, hozzáadjuk a 2 kanál kakaót és tovább keverjük.
Tojássárgás masszához beleteszem a maradék lisztet, a sütőport és lazán elkeverem a fehérjét is.
Egy 28 cm-es sütőformát kizsírozok-lisztezek és előmelegített forró sütőben sütöm. Ha már felemelkedett kis lángra teszem és tűpróbáig sütöm. Lekapcsolom, pár percig száradni hagyom, kiveszem, letakarom.
Krémet már Maimonitól (fenti link) vettem:
- 1,5 tábla étcsoki (egyik 81%os a másik kb. 70%os volt)
- 6dl tejszín
- 3 dr. Oetker zselatin fix
- porcukor
- meggylekvár
A csokit felolvasztottam. Közben felvertem a tejszínt a porcukorral és a zselatinfixxel, majd hozzákevertem a felolvasztott csokit. Kicsit beraktam a hűtőben.
Mikor elkészült a torta, 3 részre vágtam. Megkentem lekvárral, majd krém. Mindegyik résznél. Maradt jócskán krém, így ez került oldalra és a tetejére is. Illetve rámából és porcukorból készült krém.
Boldog szülinapot!
VálaszTörlésNagyon guszta és szép