Nagyon szeretjük, az idei első adag eperből is ez készült. Általában búcsúra is elfogy egy adag.
Hozzávalók:
A sziruphoz:
- 10 dkg cukor
- 2dl víz
- 2 citrom
a krémhez:
- 50dkg eper
- 30dkg mascarpone ( mizo natúr vajkrémet használunk, ugyanolyan jó)
- 20 dkg fehér csoki
- 1 dl tejszín
40 db babapiskóta
30dkg eper
a tetejére cukrozatlan kakaópor
Először a cukros szirupot készítem el. Ehhez beleszórom egy kis lábosba a cukrot, ráöntöm a vizet, és kevergetve felmelegítem, hogy a cukor teljesen feloldódjon avízben. Lereszelem a citromok héját, beleszórom a cukros szirupba, és két lekopasztott citromnak kifacsarom a levét. A teaszűrőn átszűrt cirtomlevet hozzákeverem a sziruphoz.
Krém:
Epret megmosom, kicsumázom, felaprítva a turmixgépbe szórom, pépesre töröm. A piros, illatos kulimászt összekeverem a mascarponéval, és máris mehet bele a gőzön megolvasztott fehér csoki is. Ha ezzel végezte, fellazítom a krémet a tejszínnel.
Egy 30*20cm-es nagyságú, öblösebb tálba lerakok egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenek egy kis fehér csokis krémet, amit megszórok apróra vágott eper darabokkal és addig folytatom a babapiskóta-krém-gyümölcsdarab rétegezést, ameddig csak van miből. A vége mindig krémréteg, h a rászórt kakaópornka legyen mihez tapadnia.
Jót tesz neki, ha néhány órát vagy akár egy teljes napot álldogál a hűtőben.
Forrás: Stahl – Enni jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése