Ezen a hétvégén kb. 5 születésnaposunk volt. Gondoltam, vmiféle tortát azért kellene nekik sütni/vinni/rendelni. Igen ám, de míg a cél helyszínig eljutottunk, előtte még kirándultunk egy nagyot. Illetve, akik hozhatták volna még, ha rendeltünk volna, azok is születésnaposok voltak. Így maradt a sütési formáció, krémmentesen. Anyunak felvetettem, mi lenne ha a mákos sütit kivételesen tortaformában ksézítenénk el. Először ódzkodott a témától, de csak belevágott. A többiek tárházában biztos készült róla közelebbi fotó is...
Íme a recept:
38dkg porcukrot 8 tojássárgájával kikeverni. Ezután hozzáadni 12dkg őrölt mákot, 6dkg darált diót, 6dkg zsemlemorzsát, 6dkg lisztet, 1/2 cs. sütőport, kk fahéjat, 4 szem törött szegfűszeget, citromhéjat, egy kis rumot, végül a tojások habját.
Először nagy lángon, majd kis lángon sütjük. Ha megsült, megvárjuk, míg kihűl, kettévágjuk, lekvárral megkenjük.
Máz:
1 tojás fehérjét, 8 dkg porcukorral 1 citrom levével fél órát verjük. ha kész a tortára kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése