- 60dkg liszt
- 1dl étolaj
- 3dl tej
- 2 csapott ek kristály cukor
- 15 + 5 szem szacharin
- 5dkg élesztő
- pici só
- 3 ek kakaó
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk (a 15 szem szacharint is ebben oldjuk fel), majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Atésztát kettévesszük. Az egyik felébe teszünk még 5 szem szacharint, 3 ek tejben feloldva és 3 ek kakaót. Mind a kétféle tésztát 2-2 v 4-4 részre osztjuk. Kinyújtjuk és 1 fehér és 1 barna tésztát teszünk egymásra, mint a bejglit feltekerjük. Kikent tepsibe rakjuk, majd a tetejét olajjal megkenjük. Kb. 2 órát kelesztjük. Mielőtt sütőbe tennénk még egyszer megkenjük olajjal. Sütés után újra kenjük meg. Konyharuhával letakarjuk, hogy finom puha legyen.
Olcsó, de igen finom. Forrás: Zalka Anita - Dunasziget, 2001. 12 hó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése