2009. április 23., csütörtök

bolognai ragu

hozzávalók:
1 sárgarépa
1 zellerszár (helyette gumót használtam)
50g pancetta v érett füstölt szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
300g vegyes darált hús
1 kis konzerv hámozott paradicsom (400g)
3dl vörösbor és húsleves vegyesen vagy csak leves
só, frissen őrölt bor, még tettem bele olasz fűszerkeveréket

Apróra kockázzuk a megtisztított sárgarépát, zellert, fokhagymát, hagymát és pancettát. Egy serpenyőben vagy egy lábosban felmelegítjük a vajat és az olajat, majd megpíritjuk benne a pancettát, a zöldséget , a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a darált húst, tovább pirítjuk és kevergetjük míg morzsalékos nem lesz. A nagyobb húsdarabokat a fakanál hátoldalával nyomkodjuk szét.
felaprítjuk a paradicsomot a borral és a húslével a húshoz öntjük, enyhén megsózzuk és megborsozzuk, majd alacsony fokozaton, lefedve 1 óra hosszat főzzük. Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
forrás:
az olasz konyha alapjai

2 megjegyzés:

  1. Meg szeretném kérdezni, miért van, hogy nincs benne bazsalikom.
    Tudom, hogy nem kell bele, de nekem valahogy mindig hiányzik.
    köszi előre is a választ!
    Sz.

    VálaszTörlés
  2. nem tudom, h miért nem került bele, a könyv alapján dolgoztam... de ki emlékszik már rá, h mi történt két éve :)

    VálaszTörlés