Próbálom elkerülni a csepegtetős módszert, mert a feketeribizlinél kissé megszenvedtem vele. Bár, ma kaptam egy jó ötletet, szörpfőző automata, árban sem annyira vészes és jó sok időt megspórolna vele az ember lánya.
Szóval, ezt a receptet találtam és próbálom ki, már várakozik az újabb adag málna és piros ribizli is.
2kg málnát beleszórunk egy 5 literes dunsztos üvegbe, hozzáadunk 5dkg borkősavat és 1/2 kk szalicilt (na benzonátot), belecsavarunk egy citromot (tettem bele még pár ágacska levendulát). Kézzel összenyomkodjuk, 2 liter vízzel felengedjük, az üveget letakarjuk és 5-6 napra kitesszük a napra, mint a kovászos uborkát.
Ha letelt az idő, gondosan átszűrjük, és minden literhez 60dkg cukrot adunk, addig keverjük, míg a cukor feloldódik benne. Üvegekbe töltjük s mehet a polcra.
kíváncsian várom, h mi lesz belőle! :)
forrás: ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése