Nagyon-nagyon régóta szemezek már ezzel a recepttel. Eltántorított a dagasztás, azt én nem szeretek. Aztán a keresztfiúk anyukája is elkészítette, nagyon jól sikerült nekik. Ennek is már vagy 1-2 éve.
Pár hete gondoltam, h na akkor itt az idő, h nekiálljak én is. Még egyszer el kellett halasztani, de most vhogy tudtam időt szakítani rá és végre elkészült. Igaz, nem lett olyan szép, mint Limaráé, de a közvélemény azt mutatja, h finom. A teljes adagot írom le, én ennek a felét készítettem el, de a felének a felébe, tettem kukoricát és selyemsonkát is. Finom lett.
- 1kg liszt
- kb. 6dl tej
- 2 tojássárgája
- 1dl olaj
- 2ek só
- pici cukor
- 5dkg élesztő (2cs. száraz)
Krém:
- 20dkg vaj (v margarin)
- 1tk só
- 1tojás
- 20-25dkg reszelt sajt(lehet egy kevés füstölt is)
Tésztát géppel dolgoztattam ki, lágyabb tészta kell(ett volna, így utólag), duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk.
Jó vékonyra kisodorjuk, majd megkenjük a krémmel. A vaj ne legyen se túl kemény, se túl lágy. :) "épp csak kenhető legyen"
Feltekerjük, mintha csigát sütnénk és trapéz formákra vágjuk fel / \ / \
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol még kb. fél órát kelesztjük, s majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Limara-Hajtovány
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése