Ideje volt már, h egybegyűjtsem a gasztros részleget!Úgy gondoltam, h itt jó helyen lesznek a saját ill. barátok receptjei.
2014. május 19., hétfő
Csirkemell őzgerincformában
HOZZÁVALÓK:
80 dkg. csirkemell
20 dkg. bacon szalonna
15 dkg. reszelt sajt
só
bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
ELKÉSZÍTÉS:
A húst vágjuk apró kockákra, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg. reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg. sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam a szalonna nem kapott egy kis színt.
forrás: barátnőmtől kaptam
Címkék:
bacon szalonna,
csirkemell,
hús,
petrezselyem,
sajt,
tejföl
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése