2014. május 19., hétfő

Csirkemell őzgerincformában







HOZZÁVALÓK:

80 dkg. csirkemell
20 dkg. bacon szalonna
15 dkg. reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás

ELKÉSZÍTÉS:

A húst vágjuk apró kockákra, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg. reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg  a maradék 5 dkg. sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam a szalonna nem kapott egy kis színt.

forrás: barátnőmtől kaptam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése