Még karácsonykor készült, mondhatni nulla időm van arra, h a blogokat frissítsem, pedig készülnek finomságok, majd idővel, lesz egy dömping áradat és felkerül minden v néhány közülük.
Ez nagyon-nagyon finom, azt nem mondanám, h könnyel elkészül, de megéri bíbelődni vele.
Tészta:
- 2 cs. gesztenyemassza
- 18dkg kakaós omlós keksz
- 8 dkg hideg vaj
- kevés rum
Krém:
- 2cs. vaníliás puding
- 8dl tej
- 15dkg vaj
- 10dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 doboz babapiskóta
- 2dl kávé
Teteje:
- 5dl tejszín
- 1ek porckor
- kakaópor
Tészta elkészítése:
1. kakaós kekszet morzsásra törjük
2. összekeverjük a kiolvasztott gesztenyével és a felkockázott hideg vajjal
3. Belesimítjuk egy 22-23cm-es tortaforma aljába
4. A masszát meglocsoljuk rummal
Krém:
1. Vaníliás pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral
2. ha már kihűlt a krém, hozzákeverjük a kis kockára vágott hideg vajat és tojássárgáját
3. keverjük, amíg szépen belesimul a krémbe
4. babapiskótát mártsuk bele a kávéba
5. krém felét öntsük a gesztenyés alapra majd a babapiskóta, maradék krém.
6. hűtés 3-4 óra
Teteje:
1. kemény habbá verjük a tejszínt egy kis habfixálóval
2. félúton mehet bele a porcukor is
3. majd megkenjük vele a torta tetejét
és drukkolunk, h mikor levesszük a karimáját egyben maradjon. :)
forrás: sajnos, nem írtam fel, h kitől, aki ráismer, jelezze, és megjelölöm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése