2014. április 17., csütörtök

Gesztenyés babapiskóta

Még karácsonykor készült, mondhatni nulla időm van arra, h a blogokat frissítsem, pedig készülnek finomságok, majd idővel, lesz egy dömping áradat és felkerül minden v néhány közülük. 
Ez nagyon-nagyon finom, azt nem mondanám, h könnyel elkészül, de megéri bíbelődni vele. 







Tészta:


  • 2 cs. gesztenyemassza
  • 18dkg kakaós omlós keksz
  • 8 dkg hideg vaj
  • kevés rum
Krém:

  • 2cs. vaníliás puding
  • 8dl tej
  • 15dkg vaj
  • 10dkg cukor
  • 1 tojássárgája 
  • 1 doboz babapiskóta
  • 2dl kávé
Teteje: 

  • 5dl tejszín
  • 1ek porckor
  • kakaópor
Tészta elkészítése:

1. kakaós kekszet morzsásra törjük
2. összekeverjük a kiolvasztott gesztenyével és a felkockázott hideg vajjal
3. Belesimítjuk egy 22-23cm-es tortaforma aljába
4. A masszát meglocsoljuk rummal

Krém:

1. Vaníliás pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral
2. ha már kihűlt a krém, hozzákeverjük a kis kockára vágott hideg vajat és tojássárgáját
3. keverjük, amíg szépen  belesimul a krémbe
4. babapiskótát mártsuk bele a kávéba
5. krém felét öntsük a gesztenyés alapra majd a babapiskóta, maradék krém. 
6. hűtés 3-4 óra

Teteje:

1. kemény habbá verjük a tejszínt egy kis habfixálóval
2. félúton mehet bele a porcukor is
3. majd megkenjük vele a torta tetejét 
 
és drukkolunk, h mikor levesszük a karimáját egyben maradjon. :) 

forrás: sajnos, nem írtam fel, h kitől, aki ráismer, jelezze, és megjelölöm 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése